Mina verk i andras händer

Under åren har mina bilder och texter spritt sig, främst genom Internet. Här är några exempel på produkter som jag inte skapat själv, eller bara delar av, som innehåller med mina verk.

Konsultbolaget Cactus broschyr om VA-styrning

Cactus AB VA-broschyr 2007 gjorde jag ett reportage på Lovö vattenverk i Stockholm. Cactus, konsultföretaget som skrivit vattenverkets styrsystem, blev imponerade av mina reportagebilder och köpte en bild tagen i en korridor full av enorma rör och hade i sin broschyr om produkter för övervakning och styrning av VA-verk.

Cactus AB, Mölndal

”Ignazio et l'arte dei Gesuiti” från Jaca Book

Ignazio e l'arte del Gesuiti, italienskt praktverk med mina bilder Det italienska bokförlaget Jaca Book gav under hösten 2003 ut ett mycket imponerande praktverk om jesutikyrkor i hela världen. De hade haft problem att hitta bra bilder på kyrkor i Litauen och då kom mina bilder från 2002 och tidigare väl till pass. De valde ut tre stycken: Två av St. Kasimirs kyrka och en av exteriören från Johannesarnas kyrka, alltså Universitetskyrkan i Vilnius.

”Ignazio e l'arte del Gesuiti”, Jaca Book förlag, Italien 2003, ISBN 88-16-60293-7

CD-sprängning i svenska PC för alla

Svenska PC för alla, nummer 4, maj 2003 Jag blev intervjuad om mina CD-sprängarexperiment av tidningen PC för alla och artikeln publicerades i nummer 4 i maj 2003. De provar vad CD-skivor tål i största allmänhet och hur de kan repareras och poleras. Tonen är mindre vetenskaplig. Man konstaterar till exempel att skivorna inte tål att köras i mikrovågsugn. Kanske inte någon nyhet, direkt.
Svenska PC-tips för alla, vintern 2003-2004 Under vintern 2003-2004 var det dags igen, i en specialbok kallad ”PC-tips för alla”, där min forskning och sprängda CD-skivor nämns.

CD-sprängning i australiska PC User

Australiska PC User mars 2003 Efter en tids mailkonversation med den australiska datortidningen PC User publicerades ett sammandrag av min artikel om CD-sprängning i mars år 2003, som en del av en större artikel om CD-bränning. Fast de verkar inte ha gillat mitt förslag att datoranvändare ständigt ska bära handskar och skyddsglasögon. Trist.

CD-sprängning i holländska Computer Idee

Coputer Idee 16/2002 Ett brev från Dick van de Schraaf, redaktör för det holländska datormagasinet Computer Idee, damp ned i min inkorg i slutet av juni 2002. Han bad att få använda mina bilder och min text om CD-sprängning i en artikel. Naturligtvis fick han det. Det är trevligt att se att världen är så intresserad av mina små experiment. Resultatet dök upp i Computer Idee 16/2002 med titeln ”De scherven vlogen door de kamer” (Skärvorna flög genom rummet).

”Gotiska förvandlingar” från Leo förlag

Gotiska förvandlingar - bokuppslag Leo förlag, ett litet stockholmsförlag ville ha med en av mina bilder från Peterskyrkan (på min personliga hemsida) i en bok. Ett så här vänligt brev kan man inte motstå.
Bäste Jörgen,
Jag är författare och har ett litet eget förlag som heter Leo förlag. Inom några veckor kommer jag att i samarbete med en dansk författarkollega, Kenneth Geneser, publicera en bok som heter Gotiska förvandlingar, och som bland annat handlar om den gotiska folkvandringen... Då jag nämligen sökte efter lämpliga bilder av barockarkitektur ­ allra helst av en interiör ­ på nätet, hamnade jag på din sida innehållande de fantastiska fotografierna från Peterskyrkan i Rom. Min fråga i sammanhanget är om du skulle kunna tänka dig att låta mig använda ett av dessa fotografier såsom illustration i boken? Det foto som särskilt skulle passa våra syften är ett av dem som fångar ljusstrålar i kyrkorummet med Berninis baldakin i bakgrunden. Jag ser mycket fram emot att få höra av dig i detta ärende och ber att än en gång få gratulera dig till den utomordentligt fina och smakfulla bildserien.
Varma hälsningar
Lars Holger Holm, Leo Förlag

”Gotiska Förvandlingar”, Leo Förlag, ISBN 91-973661-7-X

Broschyr från APeL - Forskning och utveckling i arbetsplatslärande

När APeL (egentligen gammalt svenskt ord för äpple), en organisation som forskar kring arbetsplatsutbildning, skulle göra en broschyr om sin verksamhet satt de och letade på Internet efter äppelblommor, och fastnade för min äppelblomma i det allmänna galleriet (på min personliga hemsida). De tryckte bilden i sin broschyr och satte ut den på sin webbsida också.

CD med Kammarkören Sångkraft i Umeå

CD 'Sakralt'Heiligen-Geist Hospital Kammarkören Sångkraft i Umeå gjorde en ny CD år 2000 med 15 sakrala stycken och formgivaren hittade min bild på ett rosettfönster från Heiligen-Geist Hospital i Lübeck på min gallerisida. Han fastnade för den och efter viss rådgivning blev det till ett snyggt CD-konvolut. Bildens runda form passade ju bra som screentryck på själva skivan också.

”Sakralt” Kammarkören Sångkraft, privat utgivning, OMEA CD005.

Symbol Technologies informationsblad Streckläsning

Symbol Technologies 'Streckläsning' Symbol Technologies reklambyrå köpte tre bilder jag tagit av tekniken bakom golfturneringen Scandinavian Masters 2000 som de hade med i tidskriften Streckläsning nummer 2/2000. Det handlade om den tekniska sidan av en större golfturnering och hur bärbara trådlösa terminaler används för resultatinsamling. Datat bearbetades och blev till resultattabeller i TV-sändningen.

Ralph Lundstens fanclub med AFS-bulletinen

AFS-bulletinen Eftersom jag arbetat väldigt mycket åt vår svenske syntgigant Ralph Lundsten är det oundvikligt att många av mina bilder, både på Ralph och sådant som här samman med musik och teknik i allmänhet, har hamnat i fanclubens informationsmagasin AFS-bulletinen. AFS-bulletinen utges ideellt av AFS, Andromeda Fan Society, till medlemmar över hela världen, från Australien över Israel, Europa och ända till Kalifornien i USA.

Vackra bilder

Utöver detta har jag sålt kopior av flera bilder i det allmänna galleriet (på min personliga hemsida) till olika konstföreningar.

Bilder och text är skyddade av copyright.


Till startsidan