Zagareliai

(Klenäter)

1,5 glas socker
200 g creme fraîche
3 ägg
1/3 sked bakpulver
2,5 - 3 glas mjöl
0,7 - 1 l olja för fritering
Vaniljsocker (andra kryddor)

Blanda separat

a) 3 äggvitor + ½ glas socker
b) 3 äggulor + ½ glas socker
c) creme fraîche + ½ glas socker.

Blanda a, b och c. Blanda i bakpulver, vaniljsocker och mjöl och blanda väl. Kavla ut degen till 0,4 - 0,5 mm tjocklek och skär den i ca. 2 x 5 cm bitar. Gör ett snitt i mitten av bitarna och dra ena änden genom hålet. Fritera klenäten i kokande olja tills den blivit ljusbrun (~2 min). Pudra över de färdiga klenäterna med vaniljsocker.

Smaklig måltid!

Jolantas recept


Till Matsidan
Till Startsidan