Färserade ägg

10 ägg
1 burk Kung Gustaf lättrökt brisling i finaste tomatsås
2-3 dl majonnäs
100 g slanggurka
en halv röd, medelstor paprika, skuren på längden
salt
mald svartpeppar

Koka äggen hårda, skala dem och dela på mitten med en skarp kniv. Lägg äggulorna och fisken i en skål, tillsätt ¾ av majonnäsen, salt, och peppar och pressa sönder allt med en gaffel och blanda väl.
Skär av ytterst lite av den runda underdelen av ägghalvorna så de inte välter och lägg upp dem på ett serveringsfat. Lägg ned blandningen i de tomma ägghalvorna och fördela resten av majonnäsen på toppen.
Garnera med paprika och gurkskivor. Slanggurkan skärs först på längden och sedan i skivor. Paprikan skärs i strimlor.

Tips: Tillsätt en rejäl tesked salt i vattnet så spricker inte äggen när du kokar dem.

Gott!
Skanaus!
Audrones recept


Till Matsidan
Till Startsidan